Vasned, de Vereniging Autoglas Specialisten Nederland is de actieve ondernemersorganisatie in de autoglasbranche. Haar leden zijn nagenoeg alleen
actief op het gebied van vervangen, repareren en modificeren van autoruiten en ruiten van andere voertuigen. Door de beperking die Vasned-lidbedrijven zich opleggen zijn zij dé specialist. Daarbij maakt het niet uit of het nu om voor-, zij- of achterruiten in personenauto's, vrachtwagens, bussen, caravans of bijzondere voertuigen gaat.

  VASNED Autoglasmarkt

De autoglasmarkt is te onderscheiden in de eerste-montagemarkt en de vervangingsmarkt. De autoruiten in de eerste-montage-markt worden veelal door robots in de autoassemblagehal aan de nieuwe auto aangebracht. Ook aan het werken in de vervangingsmarkt moet hoge eisen worden gesteld, vooral in het belang van de veiligheid van bestuurder en passagiers. De specialisten van Vasned-lidbedrijven weten daarmee op goede wijze om te gaan. Zij begrijpen als geen ander dat autoruiten tegenwoordig een dragend onderdeel van de carrosserie zijn. Dit stelt hoge eisen aan het verlijmen. Het glasoppervlak in auto's neemt de laatste jaren flink toe. Daarnaast zijn er steeds meer technologische toepassingen (antennes, sensoren etc) in de ruit geïntegreerd.

Veel schade aan autoglas kan tegenwoordig met moderne technieken worden gerepareerd; de oorspronkelijke ruit hoeft dan niet te worden vervangen. De specialisten van Vasned-lidbedrijven weten wanneer zo'n reparatie mogelijk is, of wanneer toch tot complete vervanging moet worden geadviseerd.

 Waarom een specialisme?

Veilige reparatie en vervanging van autoglas: een vak voor specialisten

Meer informatie?

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Vasned
http://www.vasned.nl

Begin Pagina
Over Glashard
Ruiten verkoop
Sterretje in uw ruit?
Hoe werkt het met de Verzerering
Ruiten Folie
Vereniging Autoglas Specialisten Nederland
Contact met Glashard